Aziatische tijgermug

info-horren tijgermug

Die is eng? Hoe?

 

Hoe herken je een Aziatische tijgermug. Hoe moet ik daar mee omgaan? Meer informatie over de tijgermug van het Mininsterie van Landbouw, Natuur en voedselkwaliteit. De tijgermug is alweer een tijd in Nederland. 

Aziatische tijgermug

Bekijk hoe u een tijgermug herkent. Lees hoe u vondsten kunt melden en wat u tegen tijgermuggen kunt doen. In landen waar ze gevestigd zijn, dragen tijgermuggen soms virussen over. Daarom bestrijden we de tijgermug. Zo kunnen we voorkomen dat de tijgermug zich in Nederland vestigt.

NOS: mei 2024. NVWA tijgermug op record aantal plaatsen in Nederland

Veel gestelde vragen over Tijgermug

Bron: ETOS:

Een beet van een mug is nooit fijn, maar al helemaal niet als het gaat om die van de tijgermug. De tijgermug is een steekmug afkomstig uit Zuidoost-Azië. De Aziatische tijgermug wordt sinds 2010 een aantal keer per jaar gesignaleerd in Nederland. De beet van een tijgermug is mogelijk gevaarlijk, omdat hij zo’n tien ziektes kan overdragen. Maar hoe groot is het risico op een beet in Nederland? We vertellen je alles wat je over de tijgermug moet weten.

Bron: in60seconds:

Je zal er vast wel over gehoord hebben, het is namelijk een veelbesproken onderwerp op elk verjaardagsfeestje: de tijgermug. Op meerdere plaatsen in Nederland is de tijgermug de afgelopen jaren gesignaleerd en dit lijkt, mede door oplopende temperaturen, steeds vaker voor te komen. De overheid werkt hard aan een campagne om mensen te informeren over dit kleine beestje met grote impact maar vooralsnog is er geen reden voor paniek.

lees meer over hoe je de tijgermug herkent

Om te voorkomen dat je wordt gestoken, is het slim om bedekkende kleding te dragen. Daarnaast is horrengaas voor de ramen van je woning belangrijk om muggen buiten te houden. Daarnaast werken muggen werende middelen, zoals DEET.

info-horren tijgermug
Tijgermug, helpen horren tegen muggen?